maandag 22 augustus 2011

Zwitserse honing notentaart


Ingrediënten:

Voor het deeg
200 gram boter
2 snufjes zout
100 gram suiker
300 gram bloem

Voor de vulling
300 gram grof gehakte walnoten
150 gram suiker
50 gram honing
30 gram boter
1 theelepel vanillesuiker
Snuf zout
200 ml slagroom


 
Bereiding
Deeg: meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een compacte massa en laat de deegbal een uur in de koelkast rusten.
Vulling: smelt de suiker in een ruime pan op laag vuur (kijk uit, gesmolten suiker is erg heet!). Blus de suiker af met de slagroom en honing, voeg vanillesuiker toe en breng dit aan de kook.
Voeg na 5 minuten de walnoten, zout en boter toe en kook nog 3 minuten. Laat hierna de massa een beetje afkoelen.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Rol het deeg uit en bekleed hier een ondiepe taartvorm mee. Prik gaatjes in de bodem en giet de lauwe notenmassa er overheen.  Plaats de ovenschaal 40 tot 50 minuten in de oven maar dek de taart na 15 minuten bakken af met aluminiumfolie.

Deze taart is vooral lekker bij warme koffie of thee op een herfstige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten