maandag 22 augustus 2011

Gevulde courgette


Vandaag nog gegeten en het makkelijkst te maken met grote courgettes. Heb je alleen de beschikking over wat kleinere courgettes, dan kun je deze beter halveren dan in plakken snijden.

Ingrediënten
1 grote courgette of 2 kleine
1 kipfilet
2 tenen knoflook
2 lenteuitjes
1 tomaat
1 spaanse peper
crème fraîche
zout peper

Bereiding
Snijd de courgette in dikke plakken (ongeveer 3-4 cm) en hol deze uit. Zorg ervoor dat er nog een rand van 1 cm over blijft.
Snijd de kipfilet, tomaat en lenteuitjesin kleine stukjes, knip de spaanse peper klein en pers de knoflook uit. Meng alles samen met wat zout en peper door elkaar en vul de plakken courgette met dit mengsel.

Verhit in een grote koekepan wat olie en schep voorzichtig de courgetteplakken per stuk in de pan. De vulling zal tijdens het bakken iets slinken dus druk deze onder het bakken steeds stevig aan met een lepel. Bak beide kanten ongeveer 10 minuten op niet te hoog vuur.

Serveer de plakken met crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten