maandag 5 september 2011
Mayonaise (van krieleitjes)
Voor dit recept gebruik ik uiteraard het liefst de eieren van onze eigen krielkipjes.
Alles over onze kippen is te lezen in de volgende link: Meeuwstaete 101-b
Ingrediënten:
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 scheutje azijn
- 100 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Bereiding:
Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng de eierdooiers, een beetje zout en peper, de mosterd en de azijn.
Klop er daarna de olie langzaam doorheen tot de mayonaise de juiste dikte heeft.
Er wordt vaak beweerd dat het verwerken van de olie heel precies en voorzichtig moet gebeuren maar ik gebruik de staafmixer altijd en heb nog nooit problemen gehad.
Voeg als laatste kruiden of citroensap naar smaak toe.
Labels:
bijgerecht,
saus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten